foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Het gemoedelijke mag in deze hectische tijd misschien een beetje zijn afgenomen maar in Bakel is het toch te vinden. De gemeente Gemert-Bakel staat voor een prachtige landelijke omgeving met veel cultuurelementen. Ook voor kamperen en recreëren dan moet U toch echt in Bakel zijn! ...George Freriks
logo

natuur leemskuilen

Om en nabij de camping kunt u de mooie brabantse natuur bewonderen. De Grotelse Heide zelf is een rustig natuurgebied met uitgestippelde wandelroutes. Afwisseling van bos, heide en grasland zorgt voor afwisselende kijkjes. Dit is aantrekkelijk voor allerlei vogels en insecten, maar ook grazers vinden dit een prettige omgeving.

natuur rips

Ook ligt Bakel vlak bij De Peel. De naam ‘Peel’ komt van het Latijnse ‘locus paludosus’ wat moerassige plek betekent.
De Peel, gelegen op de grens van Noord-Brabant en Limburg, was vroeger vooral bekend om zijn turfwinning. Verschillende locaties herinneren nog aan deze tijd, zoals enkele beschermde dorpsgezichten, de Helenavaart, turfstrooiselfabrieken en boerenhoeves. De turfwinning duurde tot in de twintigste eeuw en verminderde pas toen turf als brandstof werd vervangen door steenkool en olie. Begin 1980 werd de Peel aangewezen als een beschermd natuurmonument. Vandaag de dag is de Peel een streek waar afwisseling en variatie voorop staat. Via de vele fiets- en wandelpaden ziet u de Peel op haar mooist. Een prachtige streek voor een ontspannen vakantie of een lekker dagje uit.